În timp ce băncile centrale se pregătesc să crească ratele dobânzilor, criptomonedele se prăbuşesc

Bitcoin s-a prăbuşit luni la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni, deoarece investitorii au renunţat la activele de risc pe fondul aşteptărilor de creştere a ratelor dobânzilor.

6027 afișări
Imaginea articolului În timp ce băncile centrale se pregătesc să crească ratele dobânzilor, criptomonedele se prăbuşesc

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu 5% până la un minim de 18.276 dolari, atingând cel mai scăzut nivel din 19 iunie. Bitcoin este în scădere cu 7,2% în această lună şi este pe cale să înregistreze a doua lună negativă consecutivă, după ce s-a prăbuşit cu 15% în august, notează CNBC.

Ether a scăzut luni cu un nivel similar de 5%, până la 1.281 dolari bucata, atingând cel mai scăzut nivel din 15 iulie. Ether a scăzut cu 17% în această lună, fiind pe cale să înregistreze cea mai proastă lună din iunie încoace.

Activele de risc au fost supuse unei presiuni masive, deoarece se aşteaptă ca Rezerva Federală să îşi menţină programul agresiv de înăsprire a politicii monetare. Este de aşteptat ca banca centrală să aprobe în această săptămână o a treia majorare consecutivă a ratei dobânzii cu 0,75 puncte procentuale, ceea ce ar duce ratele de referinţă la un interval de 3%-3,25%. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici