Incendii la motoarele acestor maşini. Autorităţile investighează trei milioane de vehicule produse de doi giganţi AUTO

Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului pe Autostrăzi ( NHTSA) va investiga aproape trei milioane de vehicule Hyundai şi Kia în privinţa unor incendii apărute fără ca maşina să fie implicată într-un accident, într-o mişcare care ar putea determina rechemări în masă, transmite marţi BBC.

4461 afișări
Imaginea articolului Incendii la motoarele acestor maşini. Autorităţile investighează trei milioane de vehicule produse de doi giganţi AUTO

Incendii la motoarele acestor maşini. Autorităţile investighează trei milioane de vehicule produse de doi giganţi AUTO din Coreea de Sud

NHTSA a primit mii de plângeri cu privire la aceste accidente auto. Accidentele auto care implică motoarele care au luat foc s-au soldat cu cel puţin un mort şi peste 100 de răniţi şi ridică noi preocupări legate de producătorii de automobile din Coreea de Sud.

NHTSA a declarat că problema incendiilor şi a motorului autoturismului au afectat aproximativ şase milioane de autovehicule Hyundai şi Kia din 2015. Până în prezent, au fost rechemate pentru a putea fi reparate doar 2,4 milioane de maşini.

Cea mai recenă investigaţie se referă la Hyundai Sonata şi Hyundai Santa Fe, precum şi la Kia Optima, Kia Sorento şi Kia Soul.

De asemenea, NHTS a mai declarat că, în timp ce retragerile anterioare ale vehiculelor Kia şi Hyundai au legătură în principal cu motorul, noua anchetă "nu se limitează la componentele motoarelor şi poate să acopere sisteme sau componente suplimentare ale vehiculului".

Atât companiile Hyundai, cât şi Kia au declarat că vor coopera cu Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului pe Autostrăzi.

Învestigaţa asupra vehiculelor Hyundai şi Kia a fost lansată de NHTSA, în urma unei petiţii primite din partea avocaţilor grupului Centrul de Siguranţă Auto.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici