Încrederea americanilor în economia SUA a urcat la maximul ultimilor şapte ani

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a urcat în noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, optimismul privind situaţia lor financiară fiind în creştere în apropierea sezonului sărbătorilor de iarnă, relatează Bloomberg.

75 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economia SUA a urcat la maximul ultimilor şapte ani

Încrederea americanilor în economia SUA a urcat la maximul ultimilor şapte ani (Imagine: Shutterstock)

Un indice referitor la încredere, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a crescut la 88,8 puncte, cel mai ridicat nivel atins după iulie 2007, de la 86,9 puncte în octombrie. Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau că indicele va atinge 90 de puncte.

Optimismul americanilor este determinat de creşterea numărului de locuri de muncă şi de cotaţiile acţiunilor, aflate aproape de niveluri record. Creşterea salariilor va susţine la rândul ei cheltuielile de consum, care reprezintă aproape 70% din economia SUA.

"Consumatorii sunt tot mai optimişti. Scăderea extremă a preţurilor benzinei la pompe, care acţionează ca o reducere a taxelor, lasă mai mulţi bani în buzunarele oamenilor", a declarat Chris Rupkey, economist şef la Bank of Tokyo-Mitsubishi în New York.

Date guvernamentale publicate miercuri au arătat că cheltuielile de consum au crescut cu 0,2% în octombrie, evoluţie similară cu cea a veniturilor populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici