Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la minimul ultimelor 10 luni

Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, ceea ce arată că reluarea activităţilor instituţiilor federale din Statele Unite, blocate parţial timp de peste două săptămâni, nu a calmat îngrijorarea populaţiei.

88 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la minimul ultimelor 10 luni

Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la minimul ultimelor 10 luni

Indicele privind încrederea consumatorilor, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a scăzut la 73,2 puncte, cel mai redus nivel din acest an, de la 77,5 puncte în septembrie. Analiştii anticipau că indicele va coborî la 75 de puncte, relatează Bloomberg.

Blocarea activităţilor guvernamentale i-a făcut pe americani mai pesimişti în privinţa perspectivelor economiei, a cărei redresare continuă să fie inconstantă.

"Ştim că încrederea consumatorilor a fost influenţată negativ de blocarea activităţilor guvernamentale şi de drama pragului datoriilor", a declarat Ryan Wang, analist la HSBC Securities în New York.

Totuşi, cotaţiile record ale acţiunilor şi creşterea preţurilor proprietăţilor vor creşte puterea de cumpărare a unora dintre familiile americane, în apropierea sezonului cumpărăturilor de sărbători.

Indicele care arată opinia americanilor faţă de finanţele lor personale a scăzut în octombrie de la 92,6 puncte la 89,9 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici