Încrederea investitorilor în economia României s-a îmbunătăţit în perioada mai-iulie

Încrederea investitorilor în economia României s-a îmbunătăţit semnificativ în perioada mai-iulie, însă continuă să se plaseze cu mult sub nivelul din intervalul similar al lui 2008, relevă un sondaj efectuat de Thomson Reuters şi Oesterreichische Kontrollbank(OeKB).

18 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor în economia României s-a îmbunătăţit în perioada mai-iulie

Încrederea investitorilor în economia României s-a îmbunătăţit în perioada mai-iulie (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Indicele încrederii în economia românească a urcat, în perioada mai-iulie, la nivelul -7, de la -15 la finele lunii aprilie. La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, indicele se plasa la nivelul 53 pentru România.

Economia României este astfel una dintre cele mai puţin atractive din regiune pentru investitorii străini, ocupând poziţia a opta din cele 11 ţări incluse în clasamentul realizat de Reuters şi OeKB. La jumătatea anului trecut, România se situa pe poziţia a patra, fiind devansată de Polonia, Rusia şi Bulgaria.

Cel mai bun punctaj a fost obţinut de Polonia (5), urmată de Cehia (4), respectiv Rusia şi Slovenia (ambele 0), iar la polul opus s-au situat România şi Croaţia (-7), Ucraina (-20) şi Ungaria (-28).

România se încadrează în trendul regional, care sugerează îmbunătăţirea puternică a încrederii investitorilor în economiile emergente din Europa Centrală şi de Est pentru prima dată de la începutul anului 2007.

Aşteptările investitorilor legate de condiţiile din mediul de afaceri în următoarele şase luni, precum şi legate de economie în general, au crescut semnificativ, notează Reuters.

Indicele regional a crescut la nivelul -7 în iulie, de la -15 în aprilie, respectiv 44 la finele celei de-a şaptea luni a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici