- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.03.2021, 11:38)
- Roxana Rosu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Indicele ROBOR a crescut în numai 3 şedinţe de la 1,55% la 1,68%
Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, continuă creşterea accelarată din ultimele zile şi a ajuns marţi la 1,68%, de la 1,61% luni şi 1,59% vineri.
362 afişări

Creşteri importante au fost înregistrate şi de ROBOR la 1 lună, de la 1,63% luni la 1,67% astăzi, în timp ce Robor la 1 săptămână a urcat mai puţin, la 1,78%, faţă de 1,77% ieri, notează ZF.
ROBOR a început 2021 pe un trend descendent, influenţat de deciziile recente ale BNR de ajustare a dobânzii-cheie şi a ratelor facilităţilor permanente din jurul acesteia. De săptămâna trecută însă, indicele a îcenput să crească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și o catastrofă pentru omenire”
-
Primele doze de Johnson&Johnson ajung în România, dar administrarea lor este amânată pe perioadă nedeterminată
-
Vlad Voiculescu, după noile criterii: Bucureştiul NU se carantineaza de Paşti
-
HOROSCOP 14 aprilie. Venus intră în Taur. Apar şanse de câştig şi se instituie armonia în sectoare de viaţă agitate
BNR a decis pe 15 ianuarie să relaxeze politica monetară prin reducerea dobânzii-cheie la minimul istoric de 1,25%, după ce în 2020 a operat trei ajustări ale dobânzii, de la 2,5% la 1,5% pe an.
De la începutul pandemiei, în martie 2020, BNR a înjumătăţit dobânda de politică monetară, după patru ajustări.
Indicele ROBOR la 3 luni a încheiat anul 2020 la 2,03% pe an, în timp ce la începutul anului 2020 era de 3,19% pe an.
ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni.
Totodată, ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.
Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă - indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor - IRCC - care a înlocuit ROBOR.
Valoarea IRCC aplicabilă în T1/2021 este de 1,88%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe