Industria de turism din Grecia, afectată de instabilitatea politică din statul elen. Cu cât au scăzut rezervările pentru vacanţe după alegerile din 6 mai

Industria de turism a Greciei, crucială pentru economia ţării aflată în dificultate, a fost afectată dur de instabilitatea politică din urma alegerilor de la 6 mai şi de speculaţiile privind ieşirea statului din zona euro, au declarat experţi în turism.

614 afișări
Imaginea articolului Industria de turism din Grecia, afectată de instabilitatea politică din statul elen. Cu cât au scăzut rezervările pentru vacanţe după alegerile din 6 mai

Industria de turism din Grecia, afectată de instabilitatea politică din statul elen. Cu cât au scăzut rezervările pentru vacanţe după alegerile din 6 mai (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

Rezervările pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 50 la sută după alegerile de la 6 mai care au adus incertitudine politică în ţară, a declarat George Drakopoulos, directorul general al asociaţiei firmelor de turism elene (SETE). "Hotelurile fac oferte atractive, dar nu asta e problema. Pentru mulţi dintre turiştii care vizitează Grecia, este o problemă de securitate pe lângă valoarea banilor", a adăugat el, informează Der Spiegel în ediţia online.

Această situaţie intervine după un sezon 2011 deosebit de profitabil, când Grecia a avut de câştigat în urma revoltelor din Africa, ce au determinat mulţi turişti să se reorienteze. Potrivit SETE, turismul reprezintă 15,7 la sută din veniturile Greciei şi angajează 768.000 de persoane, direct sau indirect.

"Presa străină prezintă doar tensiunile de la Atena şi nu arată altceva din restul Greciei, unde condiţiile sunt exact opuse", a declarat Panagiotis Moriatis, preşedintele asociaţiei hotelierilor din staţiunea Nafplion. El a precizat că rezervările au scăzut cu 25-30 de procente de la începutul anului.

Experţii afirmă că mulţi turişti germani se feresc de Grecia de teamă că ar putea fi întâmpinaţi cu furie, întrucât cancelarul german Angela Merkel este considerată responsabilă pentru măsurile de austeritate dure impuse în schimbul ajutorului internaţional. Operatorii de turism germani confirmă această tendinţă. Directorul de turism al Thomas Cook, Michael Tenzer, a declarat pentru ziarul Euro am Sonntag că rezervările făcute de germani la începutul sezonului estival au scăzut cu 30 la sută faţă de anul trecut.

În timp ce rezervările turiştilor francezi au scăzut de asemenea semnificativ - cu 30 la sută pentru această vară - cele din Marea Britanie, Italia şi Austria sunt stabile, afirmă tur-operatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici