Industria jocurilor de noroc rămâne fără noroc. Ce spun reprezentanţii cazinourilor

  • Cazinourile cer autorităţilor acordul pentru un program prelungit în timpul nopţii
  • Pentru fiecare slot în parte sunt plătite nouă taxe diferite către stat
  • Peste 45.000 români lucrează în această industrie
  • Anul trecut românii, au cheltuit 8,1 miliarde de lei pe acest tip de distracţie
2732 afișări
Imaginea articolului Industria jocurilor de noroc rămâne fără noroc. Ce spun reprezentanţii cazinourilor

Probleme cu norocul în industria cazinourilor

Se întoarce roata norocului. Nu doar jucătorii riscă să piardă, ci şi întreaga industrie a jocurilor de noroc.

Industria trage un semnal de alarmă că din cei 45.000 de angajaţi, ar mai putea rămâne doar 20.000 din cauza crizei. Taxele mari şi veniturile tot mai reduse sunt cele mai mari griji alte antreprenorilor din acest sector, spun ei. Pentru fiecare aparat în parte sunt nouă taxe diferite care însumează mai bine de 19.000 lei.

Sorin Georgescu, preşedintele Romslot, spune că jocurile de noroc au nevoie de un program prelungit în timpul nopţii, adică perioada în care au cei mai mulţi clienţi. Nu pot renunţa la o parte dintre aparatele existente în sală pentru ca taxele pentru fiecare în parte au fost deja plătite, atenţionează el.

  • „Fiecare aparat are o autorizaţie de exploatare care are o durată de 12 luni.  Odată o autorizaţie emisă, ea trebuie dusă până la capăt sau cel puţin achitată. Timpul de ocupare a scăzut cu 30%. Practic numărul nostru de clienţi a scăzut cu 30%”, explică preşedintele Romslot, Sorin Georgescu. 
  • „Aşteptări, ca toate celelalte industrii în momentul de faţă, avem să funcţionăm normal”, arată vicepreşedinta Romslot, Ioana Bazavan. 
  • „Am urmat Psihologia şi aş fi putut oarecum să profesez şi în domeniul ăsta, însă nu îmi doresc, forţată de împrejurarea aceasta, să renunţ la domeniu. Este un domeniu cu care chiar m-am identificat şi nu-mi doresc nici să plec din ţară”, povesteşte Florina Plaiasu, angajata unui casino. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici