Inflaţia din Republica Moldova se accelerează. Preţurile cresc în cea mai săracă ţară din Europa

Preţurile de consum din Republica Moldova, cea mai săracă ţară din Europa, au crescut în ianuarie cu 16,56% faţă de anul trecut, comparativ cu un avans de13,94% în luna precedentă, scrie SeeNews, care citează datele Biroului Naţional de Statistică.

302 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din Republica Moldova se accelerează. Preţurile cresc în cea mai săracă ţară din Europa

Sursa foto: Profimedia

Principalul motor al inflaţiei au fost preţurile alimentelor, care s-au scumpit cu 21,5%.

Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 13,4%, în timp ce costul serviciilor a urcat cu 14,8% anual.

La 13 ianuarie, banca centrală a Republicii Moldova a majorat dobânda de politică monetară de la 6,5% la 8,5% pentru a crea condiţiile monetare necesare temperării creşterii preţurilor de consum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici