Inflaţia din zona euro scade la 6,9%, pe fondul scăderii preţurilor la energie. Însă BCE ar putea majora din nou dobânda de referinţă

Inflaţia din zona euro a scăzut în martie la un nivel record, până la 6,9%, datorită unei scăderi puternice a preţurilor la energie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate astăzi de agenţiile europene de statistică.

118 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din zona euro scade la 6,9%, pe fondul scăderii preţurilor la energie. Însă BCE ar putea majora din nou dobânda de referinţă

Deşi sunt veşti binevenite, cifrele nu vor face ca Banca Centrală Europeană de la Frankfurt să sărbătorească, deoarece au arătat, de asemenea, că aşa-numita inflaţie de bază a continuat să crească. Măsurătorile inflaţiei de bază filtrează componentele volatile ale alimentelor şi energiei şi sunt considerate un indicator al tendinţelor viitoare ale inflaţiei.

În martie, inflaţia de bază a accelerat până la 7,5%, faţă de 7,4% în februarie, notează POLITICO.

BCE a majorat ratele dobânzilor în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, cu 3,5% cumulat din vara anului trecut, dar s-a abţinut de la a oferi indicaţii de politică specifice pentru şedinţa din luna mai.

O creştere continuă a presiunilor subiacente asupra preţurilor - care se situează deja la un nivel de peste trei ori mai mare decât ţinta de 2 la sută a BCE - va menţine presiunea asupra BCE de a majora în continuare ratele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici