ING a înregistrat pierderi de 722 milioane euro în primul semestru

Grupul financiar olandez ING, prezent şi în România, a înregistrat în primul semestru pierderi de 722 milioane euro, comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2008, când a raportat un profit de 3,4 miliarde euro.

20 afișări
Imaginea articolului ING a înregistrat pierderi de 722 milioane euro în primul semestru

ING a înregistrat pierderi de 722 milioane euro în primul semestru (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Totuşi, ING a obţinut în trimestrul al doilea un profit de 71 milioane euro, în scădere cu 96% faţă de valoarea din aprilie-iunie anul trecut, de 1,9 miliarde euro.

"ING a avut performanţe comerciale solide în al doilea trimestru, în condiţiile în care dobânzi mai favorabile şi un randament mai bun al depozitelor au dus la creşterea veniturilor din dobânzi pe segmentul bancar. Pentru Asigurări, revenirea burselor de acţiuni a sprijinit creşterea taxelor impuse activelor aflate sub administrare", a declarat, în raportul financiar al grupului, directorul general al ING, Jan Hommen.

Din operaţiunile bancare, ING a realizat în prima jumătate a acestui an un profit net de 232 milioane euro, în scădere cu 87% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008. Declinul reflectă pierderi de 118 milioane euro în al doilea trimestru şi provizioane de 1,6 miliarde euro, din care 852 milioane euro constituite în intervalul aprilie-iunie.

Pe segmentul Asigurări, grupul a raportat pierderi de 955 milioane euro în primele şase luni, faţă de un profit de 1,7 miliarde euro în perioada similară a anului trecut. În al doilea trimestru, însă, rezultatul a fost pozitiv, de 190 milioane euro, în scădere cu 82% faţă de aprilie-iunie 2008.

În Europa, vânzările nete din Asigurări au totalizat, în perioada ianuarie-iunie, 442 milioane euro, faţă de 521 milioane euro în acelaşi interval al anului trecut.

"Scăderi semnificative ale vânzărilor au fost înregistrate (în al doilea trimestru - n.r.) în România, Cehia, Ungaria, şi Polonia", potrivit raportului citat.

ING şi-a majorat ţinta de reducere a cheltuielilor pentru sfârşitul anului cu 30%, la 1,3 miliarde euro.

Grupul a primit în octombrie 2008 un ajutor financiar guvernamental de zece miliarde euro.

Pentru a rezolva problemele financiare, ING aplică un program de reducere a cheltuielilor care include vânzări de active cu o valoare cuprinsă între şase şi opt miliarde euro şi retragerea de pe pieţele a zece state, din cele 48 de ţări în care este prezent.

ING este cel mai mare grup financiar olandez după valoarea activelor şi este prezent şi pe piaţa românească atât în sectorul bancar, cât şi pe piaţa asigurărilor şi pensiilor private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici