ING: România nu va reuşi să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul următor

România nu va reuşi să încheie un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înaintea alegerilor de anul următor, aşa cum doresc autorităţile, având în vedere istoricul slab al evaluărilor din partea Fondului şi creşterea deficitului bugetar anul următor, potrivit ING Bank România.

330 afișări
Imaginea articolului ING: România nu va reuşi să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul următor

ING: România nu va reuşi să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul următor

"Credem că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu FMI, aşa cum îşi doresc, înaintea alegerilor de anul viitor, având în vedere istoricul slab al evaluărilor pentru precedentul angajament şi tendinţa de creştere a deficitului bugetar din 2016", se arată într-o notă către economişti şi investitori a economiştilor băncii.

Şedinţa săptămânală de guvern de astăzi ar putea oferi unele informaţii privind schimbările pe plan fiscal, inclusiv privind majorările salariale ale bugetarilor, în contextul în care Fondul Monetar Internaţional a început o nouă misiune în România, arată economiştii ING.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi deschiderea discuţiilor dintre Guvern şi o misiune a FMI în România, fiind vizate în special proiectul bugetului pentru anul viitor, reformele structurale care nu au fost îndeplinite în acordul anterior, dar şi un posibil nou acord, mai flexibil.

Întrebat dacă consideră oportun un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, Teodorovici a spus că, mai ales în condiţiile actuale din mediul internaţional, un astfel de acord mult mai flexibil poate constitui pentru România un plus.

Ministrul a punctat că acordul cu FMI şi Comisia Europeană s-a încheiat în septembrie, urmând ca autorităţile române să analizeze "dacă este necesar, dacă se justifică şi în ce condiţii un nou acord poate fi încheiat între România şi FMI".

Discuţiile sunt programate să se încheie pe 20 octombrie. Temele ar putea include planurile fiscale viitoare, legea bugetului pentru 2016, reformele structurale şi următoarea rectificare bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici