ING va rambursa încă 1,22 miliarde de euro statului olandez, în contul bailout-ului primit în timpul crizei

ING a anunţat că va plăti la sfârşitul lunii martie suma de 1,225 miliarde de euro către guvernul olandez, reprezentând penultima tranşă din calendarul de rambursare a pachetului de bailout primit de la stat de cel mai mare grup financiar olandez în urma crizei financiare mondiale.

124 afișări
Imaginea articolului ING va rambursa încă 1,22 miliarde de euro statului olandez, în contul bailout-ului primit în timpul crizei

ING va rambursa încă 1,22 miliarde de euro statului olandez, în contul bailout-ului primit în timpul crizei (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Tranşa, care va fi achitată la 31 martie, este cu 100 milioane euro mai mare faţă de suma datorată conform calendarului de rambursare din planul de restructurare convenit cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat publicat marţi dimineaţă de ING Groep.

După finalizarea acestei plăţi, rambursările ING către statul olandez vor totaliza 12,5 miliarde euro, din care 9,3 miliarde euro reprezintă principalul, iar 3,2 miliarde euro dobânzi şi prime.

"Tranşa care va fi plătită săptămâna viitoare către statul olandez, de 1,225 miliarde euro, va aduce ING cu un pas mai aproape de rambursarea în totalitate a sprijinului de 10 miliarde euro primit de la stat în timpul crizei financiare. Intenţionăm să efectuăm ultima plată în luna mai a anului viitor. Va rezulta un randament total anualizat de 12,5% pentru statul olandez", a declarat în comunicat directorul general al ING, Ralph Hamers.

Plata programată pentru finele lunii martie este cea de-a treia din patru tranşe cuprinse în calendarul de rambursare convenit cu CE. Din suma totală, 817 milioane euro reprezintă principalul, iar 408 milioane euro prime şi dobândă.

Ultima tranşă, programată pentru luna mai a anului viitor, va avea o valoare de 1,025 miliarde euro, din care 683 milioane euro principalul şi 342 milioane euro dobânzi şi prime. Astfel, statul olandez va fi încasat un total de 13,5 miliarde euro.

Plata va fi finanţată prin extragerea unui dividend de la ING Bank către ING Groep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici