INS: Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale a urcat la 6 luni cu 12,9%

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primele şase luni a crescut cu 12,9% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, la 29.394 permise, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

21 afișări
Imaginea articolului INS: Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale a urcat la 6 luni cu 12,9%

INS: Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale a urcat la 6 luni cu 12,9%

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, cu un avans de 965 autorizaţii, Bucureşti-Ilfov (plus 815 autorizaţii), Centru (576 autorizaţii) şi Nord-Vest (550 autorizaţii), se arată într-un comunicat al INS.

Suprafaţa utilă pentru care au fost emise autorizaţii s-a ridicat în iunie la 1,64 milioane de metri pătraţi, comparativ cu 1,1 milioane de metri pătraţi în iunie 2007.

În luna iunie, au fost eliberate 6.137 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 6% peste nivelul din aceeaşi lună a anului precedent.

Cel mai important avans, de 245 autorizaţii a fost consemnat în regiunea Sud-Muntenia, aceeasta fiind urmată de Centru şi Sud-Vest Oltenia, cu un plus de 157 autorizaţii fiecare.

Comparativ cu luna mai, numărul de autorizaţii eliberate în iunie a scăzut cu 2,4%.

Şi în iunie s-a menţinut trendul din luna precedentă, când ponderea autorizaţiilor eliberate pentru zona rurală a fost mai importantă decât cea pentru mediul urban. Astfel, 59,9% din numărul total de autorizaţii au fost eliberate pentru zona rurală.

În trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale. Această tendinţă s-a manifestat în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia.

Pe de altă parte, în regiunile Vest, Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest, Centru şi Nord-Est au avut loc scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale.

În luna iunie, au mai fost eliberate 33 de autorizaţii pentru clădiri administrative şi 837 de autorizaţii pentru alte clădiri, în această categorie intrând hoteluri şi alte clădiri similare, clădiri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, pentru transport şi telecomunicaţii, clădiri industriale şi agricole, pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi artă, ocrotirea sănătăţii, sport şi agrement.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici