Intel a încercat să scoată de pe piaţă AMD

Grupul Intel este acuzat de Comisia Europeană că a încercat prin practici ilegale să scoată de pe piaţa procesoarelor pentru computere personale şi servere compania concurentă Advanced Micro Devices (AMD).

1 afișare
Imaginea articolului Intel a încercat să scoată de pe piaţă AMD

Intel a încercat să scoată de pe piaţă AMD

Cele două companii produc practic toate cipurile care intră în componenţa procesoarelor celor circa un miliard de PC-uri şi servere existente la nivel mondial, dar Intel deţine o cotă de piaţă de 80%.

Executivul european acuză Intel, în cel mai recent caz antitrust lansat împotriva unui grup tehnologic important, că a încălcat prevederile legale "pentru a exclude principalul său rival, AMD, de pe piaţa microprocesoarelor".

Consilierul juridic al Intel, Bruce Sewell, a declarat că grupul a respectat legea, iar documentul în care sunt prezentate acuzaţiile Comisiei include mai multe erori.

Comisia Europeană susţine că Intel a comis trei tipuri de încălcări ale legislaţiei antitrust.

Potrivit acuzaţiilor, grupul ar fi acordat reduceri de preţ producătorilor de computere, pentru ca aceştia să cumpere majoritatea procesoarelor de la Intel, şi a plătit producătorii pentru a amâna sau anula lansarea unor produse care aveau în componenţă cipuri AMD.

De asemenea, Intel ar fi vândut procesoare clienţilor strategici sub preţul pieţei, în contextul concurenţei cu AMD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici