Intel anunţă venituri şi profit în scădere, odată cu declinul PC-ului

Intel, cel mai mare producător de microprocesoare la nivel mondial, a anunţat venituri şi profit în scădere pentru trimestrul al doilea al acestui an şi a prezentat, pentru trimestrul al treilea, o prognoză uşor mai slabă faţă de estimările pieţei, pe fondul declinului vânzărilor de PC-uri.

139 afișări
Imaginea articolului Intel anunţă venituri şi profit în scădere, odată cu declinul PC-ului

Intel anunţă venituri şi profit în scădere, odată cu declinul PC-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, veniturile Intel au scăzut în trimestrul al doilea cu 5%, la 12,8 miliarde de dolari, faţă de 13,5 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei americane.

Totodată, profitul net a coborât cu 29%, de la 2,8 miliarde de dolari la 2 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al treilea, Intel estimează venituri de 13,5 miliarde de dolari, cu o marjă de eroare de 500 milioane de dolari.

Media estimărilor analiştilor plasează veniturile din trimestrul curent la 13,7 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Acţiunile companiei au scăzut cu până la 4,3% în sesiunea extinsă de tranzacţionare de miercuri seară pe bursa de la New York. Faţă de începutul acestui an, acţiunile Intel s-au apreciat cu 17%.

Veniturile companiei au scăzut astfel pentru cel de-al patrulea trimestru consecutiv, pe fondul declinului abrupt al pieţei computerelor personale, care pierde clienţi în favoarea smartphone-urilor şi tabletelor.

Pentru acest an, Intel anticipează că vânzările nu vor înregistra o variaţie semnificativă faţă de 2012, estimare similară cu cifrele înaintate de analişti, care plasează veniturile companie pentru 2013 la 53,5 miliarde de dolari.

Compania şi-a redus bugetul de investiţii în producţie şi echipamente cu 1 miliard de dolari, la 11 miliarde de dolari.

Vânzările de PC-uri au scăzut la nivel global cu 10,9% în trimestrul al doilea, la 76 milioane unităţi, cu 15 luni consecutive de declin, potrivit datelor companiei de cercetare Gartner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici