Intel reduce preţurile procesoarelor cu până la 48%

Intel, cel mai mare producător de chip-uri pentru computere la nivel mondial, a redus preţurile procesoarelor cu până la 48%, confruntându-se cu declinul accelerat al cererii şi noi produse low-cost introduse în ofertă de principalul concurent, Advanced Micro Devices (AMD).

18 afișări
Imaginea articolului Intel reduce preţurile procesoarelor cu până la 48%

Intel reduce preţurile procesoarelor cu până la 48% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul de referinţă recomandat de Intel pentru procesorul Celeron 570, destinat computerelor portabile, a fost redus cu 48%, la 70 de dolari, în timp ce preţurile produselor din gama quad-core (cu patru nuclee) pentru computere desktop au scăzut cu 40%, potrivit agenţiei Bloomberg, preluată de Reuters.

Cu toate acestea, Intel a menţinut neschimbate preţurile celor mai scumpe trei procesoare desktop.

Reprezentanţii grupului american nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţiile.

Intel a anunţat, anterior, că anticipează revenirea marjelor de profit la niveluri "sănătoase" până în a doua jumătate a acestui an, însă nu a oferit estimări trimestriale detaliate, acuzând incertitudinea situaţiei economice.

Profitul net al Intel a scăzut cu 90% în ultimul trimestru al anului trecut, la 234 milioane de dolari, de la 2,27 de miliarde dolari în perioada similară din 2007, ca urmare a reducerii semnificative a cererii şi a preţurilor în contextul problemelor economice globale.

Veniturile au coborât, totodată, cu 23%, la 8,2 miliarde dolari, de la 10,7 miliarde dolari anul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici