Interesul pentru o nouă licenţă 3G a scăzut după preluarea Telemobil de către Cosmote

Interesul pentru o nouă licenţă de telecomunicaţii din generaţia a treia (3G) a scăzut după preluarea Telemobil de către grupul elen Cosmote, a declarat, joi, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

20 afișări
Imaginea articolului Interesul pentru o nouă licenţă 3G a scăzut după preluarea Telemobil de către Cosmote

Interesul pentru o nouă licenţă 3G a scăzut după preluarea Telemobil de către Cosmote (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"La preluarea mandatului, în luna aprilie, am anunţat că instituţia a demarat discuţiile cu operatorii telecom pentru reorganizarea împreună cu aceştia a benzii 3G în scopul creării condiţiilor pentru acordarea a cel puţin unei noi licenţe, cu compensările financiare corespunzătoare. În prezent, interesul pentru o nouă licenţă a scăzut în urma preluării Telemobil de către grupul Cosmote", a spus şeful Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prezent la conferinţa Mediafax talks about Telecom Industry.

Telemobil deţinea două licenţe de telecomunicaţii, una în banda de frecvenţe de 450 MHz, iar cealaltă permite furnizarea de servicii 3G.

Alte trei licenţe 3G sunt deţinute de Orange România, Vodafone România şi RCS&RDS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici