International Railway System a investit 670.000 euro în Romvag ca parte a unui anagajament cu AVAS

International Railway System Luxemburg a investit 671.100 euro, împreună cu Meva Drobeta-Turnu Severin, în compania specializată în construcţia şi reparaţia de material rulant Romvag Caracal, ca parte a unui angajament investiţional convenit cu AVAS, cu scadenţă pe 31 decembrie 2008.

30 afișări

International Railway System, împreună cu Meva Drobeta-Turnu Severin, au preluat acţiunile Romvag Caracal de la compania germană Karsdorfer Eisenbahngesellschamt, care a cumpărat în 2002, în urma procesului de privatizare, 60% din acţiunile constructorului de material rulant de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

"Prin contractul de privatizare, cumpărătorul s-a obligat să efectueze în societate, sub formă de numerar, din surse proprii sau atrase în numele său, pe o perioadă de cinci ani, o investiţie operaţională în valoare totală de 2,1 milioane euro. Investiţiile operaţionale aferente anilor I, II şi III au fost realizate de către cumpărător şi confirmate, deja, de către AVAS", se arată în comunicatul autorităţii.

Investiţia de 671.100 euro este aferentă etapei a patra.

Romvag Caracal, companie listată pe piaţa Rasdaq, a raportat pentru anul trecut o creştere de 29% a cifrei de afaceri, de la 235,9 milioane de lei (70,6 milioane de euro) la 305,1 milioane de lei (82,8 milioane de euro). Profitul net a fost în 2008 de 8,34 milioane de lei (2,2 milioane euro), puţin peste jumătate din câştigul de 15,32 milioane de lei (4,5 milioane euro) obţinut în anul precedent.

Titlurile Romvag au încheiat şedinţa de tranzacţionare de marţi la un preţ de 5,3 lei pe acţiune, în scădere cu 21,48% faţă de referinţă. La acest preţ, capitalizarea companiei era de 21,7 milioane lei.

Principalul acţionar al Romvag Caracal este International Railway Systems, grup înregistrat în Luxemburg, care deţine 62,91% din acţiuni. Totodată, SIF Oltenia controlează 35,35% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici