Internetul şi telefonia mobilă pot ajunge mai uşor in zonele rurale din România

Locuitorii zonelor rurale din România vor putea beneficia de o nouă soluţie de acces la telefonia mobilă, dezvoltată special de Nokia Siemens Networks. Soluţia, numită Village Connection, va fi prezentată în cadrul “Zilei Comunicaţiilor”, la care participă reprezentanţi ai operatorilor de telecomunicaţii, ai administraţiei publice şi membri ai industriei de profil.

123 afișări
Imaginea articolului Internetul şi telefonia mobilă pot ajunge mai uşor in zonele rurale din România

Internetul şi telefonia mobilă pot ajunge mai uşor in zonele rurale din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soluţia Village Connection ajută la eliminarea zonelor nedeservite de servicii de telefonie mobilă şi oferă acces la comunicaţii în localităţile izolate. Comparativ cu o reţea mobilă tradiţională, investiţia necesară pentru dezvoltarea acesteia este semnificativ mai mică.

“Accesul locuitorilor din comunele izolate la serviciile de telefonie şi Internet reprezintă o provocare serioasă pentru orice operator de servicii de comunicaţii, din cauza costurilor ridicate de instalare şi întreţinere”, a declarat Dragos Chivu, Country Director România la Nokia Siemens Networks. “Soluţia Village Connection este special concepută pentru astfel de situaţii şi include un model de afaceri complet, care creează oportunităţi atât pentru operatori, cât şi pentru administraţiile locale”.

Cu ajutorul soluţiei Village Connection, administraţia publică locală a oricărei localităţi rurale din România poate intra în parteneriat cu un operator şi poate finanţa integral sau parţial investiţia, pentru a oferi servicii de comunicaţii locuitorilor săi.  Cofinanţarea unui astfel de proiect se poate face prin fondurile structurale europene destinate dezvoltării infrastructurii de telecomunicaţii.

Village Connection este o soluţie GSM bazata pe IP, concepută special pentru a extinde acoperirea serviciilor mobile de voce şi date în zonele rurale în care, din cauza costurilor ridicate de implementare şi întreţinere a reţelelor tradiţionale, furnizarea accesului la aceste servicii este neeconomică pentru operatori. Prin utilizarea soluţiei Village Connection, locuitorii pot beneficia de servicii de telecomunicatii care le facilitează accesul la la platforme educaţionale şi chiar apelul la domeniul sanitar în situaţii de urgenţă. Pe de altă parte, această soluţie permite operatorilor să câştige noi abonaţi la un preţ de achiziţie mai mic.

Village Connection este o soluţie bazată pe software care cuprinde Puncte de Acces GSM oferind acoperire întregii localități. Un Punct de Acces GSM formează o minireţea completă, unde apelurile locale sunt conectate direct în localitate. Aceste puncte de acces pot fi, de asemenea, legate de Centrele de Acces regionale care poartă traficul către şi de la alte reţele fixe sau mobile. Un antreprenor local găzduieşte Punctul de Acces GSM şi interacţionează cu abonaţii localităţii, în numele operatorului.

Nokia Siemens Networks oferă servicii de consultanţă operatorilor şi furnizorilor de servicii care doresc să furnizeze servicii de telecomunicaţii pentru zonele rurale izolate. Prezentă în 150 de ţări şi având sediul central în Espoo (Finlanda), Nokia Siemens Network este una dintre cele mai mari companii de hardware, software şi servicii profesionale de telecomunicaţii din lume. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici