Intervenţie la minus 50 de grade, după scurgeri de amoniac la un depozit de produse refrigerate

Pompierii din Arad au intervenit, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, la un depozit de produse refrigerate, după ce un lucrator şi-a dat seama că sunt scurgeri puternice de amoniac şi a sunat la 112, iar salvatorii au lucrat la temperaturi care au atins şi minus 50 de grade Celsius.

1242 afișări
Imaginea articolului Intervenţie la minus 50 de grade, după scurgeri de amoniac la un depozit de produse refrigerate

Intervenţie la minus 50 de grade, după scurgeri de amoniac la un depozit de produse refrigerate

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Daniel George Pleşca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că intervenţia a fost dificilă, deoarece s-a lucrat la temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius.

„Am intervenit la un depozit de produse refrigerate. Amoniacul era folosit pentru instalaţiile de răcire. Angajatul firmei de mentenanţă a sunat la 112 când a văzut că nu se mai închide robinetul. Intervenţia noastră a fost una dificilă, deoarece în hală au fost temperaturi foarte joase, minus 30 la minus 50 de grade, pentru că s-a răcit toată hală, din cauza evaporării amoniacului. Echipamentul nostru este de intervenţie la foc, la căldură, nu la frig. Intra servantul, închidea un robinet şi ieşea repede afară. Era foarte mult amoniac, sub formă gazoasă, nu se mai vedea în hală şi nu găseas al doilea robinet”, a spus Pleşca.

Potrivit ISU Arad, s-au scurs aproximativ 0,2 tone de amoniac.

Pentru ca intervenţia să fie uşurată, s-au spart 10 geamuri ale clădirii pentru a aerisi încăperea, amoniacul prezentând şi risc de intoxicaţie.

„Instalaţia tehnologică de amoniac aparţine SC RADAN SA. Lucrătorul (angajatul firmei care asigură mentenanţa instalaţiei), în timp ce încerca să remedieze o avarie a constatat faptul că s-a provocat o scurgere puternică, s-a panicat şi a părăsit încaperea, după care a sunat la 112”, a mai spus Pleşca.

Pe timpul intervenţiei, pompierii au luat legătura şi cu directorul firmei de mentenanţă care a recomandat închiderea tuturor robineţilor instalaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici