Interviu cu Iulian Stanciu, e-milionarul de la eMAG

A creat compania Asesoft pe când era student în anul IV la Facultatea de Cibernetică, de la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Vindea calculatoare într-un apartament de 40 de metri pătraţi de pe bulevardul Magheru, din Capitală. Incă din primul an, ajunsese la 400 - 500 de calculatoare pe lună. Dezamăgit fiind de sistemul de învăţământ românesc, a renunţat la studii şi a făcut un pas către businessul de distribuţie.

1917 afișări
Imaginea articolului Interviu cu Iulian Stanciu, e-milionarul de la eMAG

Interviu cu Iulian Stanciu, e-milionarul de la eMAG

A început cu distribuţia de electronice, a continuat cu cea de electrocasnice, iar apoi a vrut să-şi dezvolte compania în stilul Amazon, adică un veritabil mall online.

Vorbim despre Iulian Stanciu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, potrivit revistei Forbes şi managerul retailerului online eMAG, care din aprilie anul acesta, a vrut să-şi diversifice oferta, comercializând carţi şi jucării. Milionarul susţine că până la sfârşitul anului, eMAG va fi cel mai mare vanzator de carte online, deţinând la ora actuală 10% din piaţă.

Avea colegi de facultate care lucrau în ture, noaptea, iar ziua veneau la cursuri. Stanciu a pornit în `98 cu un calculator de acasă, o maşină luată împrumut, niste birouri, iar pentru computerele pe care le vindea, lua credit de la furnizor, cu termen de plată.

"La început, mergeam cu autobuzul sa iau componentele de calculator. Am avut iniţial un Oltcit, apoi o Dacie Break veche, după care o Dacie Break mai nouă, apoi alta şi mai nouă. Am făcut afaceri şi cu prieteni şi cu familie, cu fratele meu, care ulterior a rămas în business", îşi aminteste actualul manager al retailer-ului online eMAG, membru fondator al Asesoft Distribution şi deţinător al brandului Flanco din 2010, despre începuturile sale antreprenoriale.

După doi ani, tânărul ase-ist s-a gândit însă să facă un pas către businessul de distribuţie, care a presupus foarte multă muncă, dar şi puţin noroc, după cum el însuşi mărturiseşte.

Citeşte continuarea interviului cu Iulian Stanciu pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici