Într-un stat european inflaţia este de numai 3,5%, chiar la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Preţurile elveţiene au crescut cu 3,5% în august, peste valoarea de 3,4% din iulie -- deja cea mai mare din ultimele trei decenii -- şi cu mult peste ţinta de inflaţie de 2% a Băncii Naţionale Elveţiene, a raportat Bloomberg.

1780 afișări
Imaginea articolului Într-un stat european inflaţia este de numai 3,5%, chiar la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Comparativ, inflaţia din zona euro se află la 9,1%, cu mult peste cea a naţiunii alpine.

Săptămâna trecută, preşedintele Băncii Naţionale Elveţiane, Thomas Jordan, a avertizat că presiunile asupra preţurilor au devenit mai ample, susţinând că o inflaţie mai mare ar poate persista în anii următori.

Banca centrală urmează să ia în considerare o nouă creştere a ratelor dobânzilor la reuniunea din 22 septembrie. Oficialii au crescut deja ratele cu jumătate de punct în luna iunie -- convinşi parţial de inflaţia ridicată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici