Între 1,5% şi 3%, noua previziune de scădere economică

Perspectivele privind evoluţia economiei în 2010 se deteriorează din nou la jumătatea anului, valul de inundaţii suprapunându-se peste şocul majorării TVA şi al reducerii salariilor bugetarilor, iar acum oamenii de afaceri şi analiştii îşi refac calculele, anticipând o contracţie care ar putea ajunge şi la 3% în 2010, după ce în primăvară toată lumea se aştepta la o creştere pozitivă.

13 afișări
Imaginea articolului Între 1,5% şi 3%, noua previziune de scădere economică

Între 1,5% şi 3%, noua previziune de scădere economică (Imagine: Mediafax Foto)

Veştile rele nu se opresc însă aici, iar ceea ce nimeni nu voia să audă - o continuare a recesiunii şi în 2011 - pare un scenariu tot mai greu de evitat.

Nicolaie Alexandru-Chideşciuc, economistul-şef al ING, a fost primul analist local care a ieşit public cu o nouă prognoză, luni după-amiază, anticipând o contracţie cu 3% a economiei anul acesta şi cu 2,2% la anul.

Citeşte mai multe despre noua previziune economică pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici