Investiţie masivă în România, de un miliard de euro, pentru producerea de baterii destinate maşinilor electrice

Varta, companie producătoare de baterii, vizează România ca locaţie pentru o investiţie de 1 miliard de euro într-o unitate de producţie baterii pentru maşini electrice, potrivit unui anunţ al Roxanei Mânzatu, secretar de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

2656 afișări
Imaginea articolului Investiţie masivă în România, de un miliard de euro, pentru producerea de baterii destinate maşinilor electrice

Investiţie masivă în România, de un miliard de euro, pentru producerea de baterii destinate maşinilor electrice

“Am primit azi delegaţia grupului Varta. Compania vizează Romania ca locaţie pentru o investiţie strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru maşini electrice. Am setat cadrul opţiunilor potenţiale pentru finanţarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiţiei.

Unitatea se va baza pe tehnologii înalte şi pe forţă de munca bine pregătită şi competitivă. Echipa Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru Romania”, scrie Roxana Mînzatu pe facebook.

Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania, iar bateriile produse de ei stau la baza multor gadgeturi din piaţa electronicelor de consum. Varta a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auditive, o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti de tip earbuds creşte, în timp ce acestea devin din ce în ce mai populare.

Varta este prezent în România din anul 2014 cu o fabrică la Braşov, prin Varta Microbattery.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici