Investiţiile străine directe au ajuns în primele două luni la 1,21 miliarde euro

Investiţiile străine directe s-au ridicat, în primele două luni, la 1,218 miliarde de euro, reprezentând 55,5% din deficitul contului curent, a anunţat, marţi, banca centrală.

28 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe au ajuns în primele două luni la 1,21 miliarde euro

Investiţiile străine directe au ajuns în primele două luni la 1,21 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto)

Participaţiile la capital şi profitul reinvestit au reprezentat 49,2% din investiţii străine directe, iar creditele intra-grup au cumulat restul de 50,8%.

Deficitul de cont curent a crescut în primele două luni cu 5,6%, comparativ cu perioada similară din 2007, la 2,19 miliarde de euro, avansul limitat fiind determinat de temperarea importurilor, care au fost depăşite în dinamică pentru a treia lună consecutiv de exporturi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici