Investitor norvegian, cu un buget de 45 de milioane de euro, caută apartamente: „Vreau să cumpăr, dar nu prea am ce...”

"Avem banii, avem voinţa de a cumpăra, dar nu am găsit apartamentele", spune Nimrod Zvik, directorul de marketing şi vânzări al companiei norvegiene de investiţii Romania Invest. El precizează că, din bugetul de circa 45 de milioane de euro destinat achiziţiilor imobiliare în România, anul acesta au cheltuit aproximativ jumătate. "Stocurile de apartamente noi sunt tot mai mici, aproape nimeni nu mai construieşte", consideră Zvik .

80 afișări
Imaginea articolului Investitor norvegian, cu un buget de 45 de milioane de euro, caută apartamente: „Vreau să cumpăr, dar nu prea am ce...”

Investitor norvegian, cu un buget de 45 de milioane de euro, caută apartamente: „Vreau să cumpăr, dar nu prea am ce...” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Afirmaţiile sale sunt întărite de rezultatele unui studiu al agenţiei imobiliare Real Time. Potrivit acestuia, în Bucureşti, erau de vânzare la începutul acestuia an circa 10.000 de locuinţe noi. Doar 2.300 au fost cumpărate, se arată în studiu. Însă aproximativ 7.000 dintre ele sunt considerate nevandabile de către agenţii imobiliari. "Suntem foarte aproape să epuizăm stocul de locuinţe vandabile, adică cele care sunt accesibile la preţ, au locaţie bună şi se încadrează în TVA de 5% şi Prima Casă. Mai sunt doar câteva sute de locuinţe pe piaţă care au potenţial, restul sunt doar ca număr, fie au suprafeţe şi preţuri prea mari sau sunt în complexuri nelocuite", a declarat Ion Cătuţoiu, directorul general al companiei Real Time.

Citeşte mai multe despre piaţa imobiliară din România pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici