Ioan Niculae a vândut 30,5% din capitalul Asirom pentru 47 milioane euro

Ioan Niculae, acţionarul majoritar indirect al Asirom, a doua mare firmă de asigurări din România, a vândut, marţi, pe piaţa Deal a bursei Rasdaq, 30,51% din capital, companie austriece Vienna Insurance Group, pentru 146 milioane lei (46,79 milioane euro), la un preţ în scădere cu 25% faţă de luni.

2 afișări
Imaginea articolului Ioan Niculae a vândut 30,5% din capitalul Asirom pentru 47 milioane euro

Ioan Niculae a vândut 30,5% din capitalul Asirom pentru 47 milioane euro

"Împreună cu Vienna Insurance Group, vrem să facem din Asirom unul dintre cei mai importanţi asigurători din Europa Centrală şi de Est", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Niculae.

El a adăugat că nu intenţionează să vândă alte acţiuni Asirom.

Niculae este proprietarul Interagro, companie care deţinea, anterior tranzacţiei, 50% din acţiunile Asirom. Niculae mai controlează circa 8,3% din Asirom prin intermediul Rafinăriei Astra Ploieşti.

Acţiunile au fost transferate la un preţ de 0,75 lei pe unitate, în scădere cu 25% comparativ cu cotaţia de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici