Iohannis a promulgat legea privind transferul la CGMB a atribuţiilor legate de transportul public

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă OUG 35/2018 care desfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor şi mută atribuţiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Capitalei, anunţă Preşedinţia.

271 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea privind transferul la CGMB a atribuţiilor legate de transportul public

Proiectul de lege de aprobare a OUG 35/2018 are ca obiect de reglementare desfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor.

Totodată, actul normativ propune ca de la data desfiinţării acestei autorităţi atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier de călători pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov să fie exercitate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de Consiliul Judeţean Ilfov, direct sau prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.

De asemenea, ordonanţa de urgenţă mai propune preluarea patrimoniului autorităţii de către Ministerul Transportului, preluarea personalului de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Proiectul mai prevede finalizarea Proiectului CISMOB, proiect din fonduri europene, în care este prezent AMTB, ca partener, care va fi realizat tot de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Pe 31 octombrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în calitate de for decizional, ordonanţa care desfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor şi mută atribuţiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Generale a Capitalei.

Printre decretele semnate, vineri de şeful statului se numără şi:

"Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare; Decret privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2018 pentru modificarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului şi pentru prorogarea unor termene; Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2018 pentru adoptarea unei măsuri privind reducerea riscului de dezangajare a fondurilor europene; Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2010 privind stabilirea strategiei pentru mediul marin; Decret privind promulgarea Legii pentru completarea menţiunii privind transpunerea normelor Uniunii Europene din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative;

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2018 privind prorogarea termenului reglementat la alin. (4) al art. II din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil; Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, şi pentru completarea art. 2 alin. (2) din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici