Ion Ţiriac estimează că leul se va deprecia în 2010 - VIDEO

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a construit bugetul pentru anul viitor la un curs de 4,5 lei/euro, susţinând că, în trecut, supraevaluarea monedei naţionale a condus la o depreciere bruscă a acestuia, lovind populaţia, dar şi companiile.

29 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac estimează că leul se va deprecia în 2010 - VIDEO

Ion Ţiriac estimează că leul se va deprecia în 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"După părerea mea, leul a fost foarte repede şi foarte mult supraevaluat, dar a început să o ia în jos, pe spinarea populaţiei, lovind şi în noi (companiile - n.r.) care importăm", a explicat Ţiriac, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată, duminică, de PRO TV.

El vede mai degrabă o depreciere a monedei naţionale în următoarea perioadă, înainte ca acesta să revină pe un trend ascedent.

"BNR încearcă, şi face bine că încearcă, să frâneze oarecum, să nu fie prea bruscă (deprecierea - n.r.). Cursul de acum este, după părerea mea, foarte bun. S-ar putea întâmpla ca leul să se ducă mai jos, înainte ca să se ridice din nou", spune Ţiriac.

Banca Naţională a României a calculat, vineri, un curs mediu de schimb de 4,2658 lei/euro, mai ridicat faţă de ziua anterioară, când s-a situat la 4,2579 lei/euro.

"Diferenţa asta de schimb ne-a mâncat mult din business", a conchis Ţiriac.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici