Ion Ţiriac, locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Europa de Est

Miliardarul român Ion Ţiriac figurează pe locul 13 în clasamentul celor mai bogaţi 15 oameni de afaceri din Europa de Est, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui top publicat miercuri de revista americană Forbes, realizat pe baza unor date din luna martie.

1 afișare
Imaginea articolului Ion Ţiriac, locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Europa de Est

Ion Ţiriac, locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Europa de Est

Ion Ţiriac a fost, în 2007, primul român inclus în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, ocupând locul 840.

Potrivit unui scurt portret întocmit de revista Forbes, Ion Ţiriac, este un sportiv extraordinar, care a acumulat averea activând în domeniul bancar, al asigurărilor, leasing şi vânzări de autoturisme. El s-a implicat recent în domeniul imobiliar din România.

Majoritatea celor 15 oameni de afaceri est-europeni, cu averi de peste un miliard de dolari, provin din Polonia şi Ucraina, iar trei dintre aceştia provin din România, Cehia şi Serbia.

Cel mai bogat om din regiune şi locul 119 în lume este cehul Petr Kellner, în vârstă de 43 de ani, cu o valoare estimată la şase miliarde de dolari. Kellnes deţine controlul asupra celei mai mari companii de asigurări din Cehia, Pojistovna Ceska.

Omul de afaceri ucrainian Rinat Ahmetov se situează pe locul al doilea în clasamentul realizat de revista americană, cu o avere de patru miliarde de dolari, urmat de conaţionalul său, Victor Pinchuk, cu 2,8 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din Polonia este Michal Solowow, care se află pe locul patru în clasamentul Forbes, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici