Iranul ar putea pierde 9,5% din contractele de export al petrolului din cauza cumpărătorilor asiatici

Iranul ar putea pierde contracte de livrare a cel puţin 192.000 de barili de petrol pe zi, cantitate echivalentă cu 9,5% din exporturile sale mondiale, din cauza sancţiunilor occidentale care determină cumpărătorii asiatici să îşi reducă achiziţiile.

163 afișări
Imaginea articolului Iranul ar putea pierde 9,5% din contractele de export al petrolului din cauza cumpărătorilor asiatici

Iranul ar putea pierde 9,5% din contractele de export al petrolului din cauza cumpărătorilor asiatici (Imagine: Shutterstock)

Cei mai mari cumpărători din India, Mangalore Refinery&Petrochemicals şi Essar Oil, şi China International United Petroleum & Chemical şi-au redus sau intenţionează să reducă achiziţiile de petrol din Iran cu până la 15%, transmite Bloomberg.

China şi India sunt cei mai mari clienţi ai Iranului.

În Japonia, singura ţară asiatică scutită de sancţiuni după ce a demonstrat reducerea achiziţiilor de petrol iranian, compania Cosmo Oil urmează să scadă importurile cu 25%.

Sancţiunile internaţionale au rolul să determine Iranul să renunţe la programul său nuclear care, potrivit Statelor Unite şi Uniunii Europene, ar masca fabricarea de armanent nuclear. Autorităţile de la Teheran susţin că programul nuclear este de natură civilă.

În primele şase luni ale anului trecut, Iranul a exportat în medie două milioane de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Joint Organizations Data Initiative. În perioada respectivă, ţările asiatice au cumpărat circa 62% din petrolul livrat de Iran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici