Isărescu: Clasa politică trebuie să îşi asume de pe acum adoptarea euro în 2014

Clasa politică din România trebuie să îşi asume încă de pe acum obiectivul adoptării euro în 2014, pentru a putea deveni realizabil, a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

15 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Clasa politică trebuie să îşi asume de pe acum adoptarea euro în 2014

Isărescu: Clasa politică trebuie să îşi asume de pe acum adoptarea euro în 2014 (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă bucur că s-au făcut paşi în această direcţie. Salut pe domnul preşedinte Traian Băsescu pentru eforturile depuse în acest sens", a spus Isărescu.

El a explicat că nu trebuie să fie o lege specială, ci o asumare a politicilor care trebuie urmate de fiecare guvern în următorii şapte ani.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România trebuie să îşi asume anul 2014 pentru adoptarea euro ca monedă.

La rândul său, comisarul european Leonard Orban a declarat, vineri, că, fără o creştere importantă a eficienţei politicilor bugetare şi fiscale, obiectivul 2014 pentru introducerea monedei euro va fi greu de atins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici