Isărescu: Creşterea PIB va depăşi estimările dacă anul agricol este bun

Creşterea PIB în acest an va depăşi estimările autorităţilor, de 1,5%, dacă va fi un an agricol bun, care ar aduce un miliard de euro în plus, respectiv un punct procentual din PIB, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

535 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Creşterea PIB va depăşi estimările dacă anul agricol este bun

Isărescu: Creşterea PIB va depăşi estimările dacă anul agricol este bun (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Personal şi ca un veteran pot să spun că dacă anul agricol este bun creşterea economică va fi mai mare. Un an agricol bun înseamnă un miliard de euro în plus, aproape un punct procentual din PIB", a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.

Estimările oficiale actuale asumate de autorităţi împreună cu instituţiile financiare internaţionale arată o creştere PIB de 1,5% pentru acest an.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că producţiile agricole obţinute până la acea dată arată că România are un an agricol bun, deoarece condiţiile climatice au fost favorabile tuturor tipurilor de cereale, dar şi ca urmare a alocării la timp a resurselor financiare de către Guvern, pentru prima dată după mulţi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici