Isărescu: Inflaţia se înscrie în aşteptările BNR

Rata anuală a inflaţiei din luna aprilie s-a înscris în aşteptările Băncii Naţionale a României (BNR), iar în următoarele luni sunt posibile mici variaţii, în ambele sensuri, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

25 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Inflaţia se înscrie în aşteptările BNR

Isărescu: Inflaţia se înscrie în aşteptările BNR şi sunt posibile mici variaţii, în următoarele luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Inflaţia a ieşit cam pe unde ne-am gândit. Reiau declaraţia că pentru următoarele luni nu putem să facem farmacie în estimarea inflaţiei. Poate să vină şi în jos, în limita a 0,2% - 0,3%", a spus guvernatorul BNR, răspunzând astfel la o întrebare privind eventuala atingere a unui nou maxim al inflaţiei anuale, în următoarele trei luni.

Creşterea preţurilor de consum a încetinit în aprilie la 0,52%, comparativ cu 0,67% în luna anterioară, iar rata anuală a inflaţiei a ajuns la 8,62%, nivel apropiat de maximul ultimilor doi ani, atins în martie, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În luna martie, rata anuală a inflaţiei s-a situat la 8,63%, un nivel mai ridicat, de 8,89%, fiind înregistrat în ianuarie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici