Isărescu: Leul este în proces de revenire

Leul este în proces de revenire, după deprecierea puternică din ultimele luni, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, adăugând că îşi menţine încrederea în moneda naţională.

1 afișare
Imaginea articolului Isărescu: Leul este în proces de revenire

Isărescu: Leul este în proces de revenire

Oficialul BNR a arătat, într-o emisiune la postul public de televiziune, că într-adevăr leul a atins recent cel mai redus nivel în raport cu euro din ultimii trei ani, însă a subliniat că rata de schimb este încă la distanţă faţă de maximele atinse în urmă cu circa patru ani, de 4,2 lei/euro.

"Nu ne face bine să punem comparaţii care ne convin. Am uitat că rata a fost 4,2 (lei/euro - n.r.). Se creează astfel o stare de spirit nefavorabilă", a afirmat Isărescu.

Şeful băncii centrale a făcut aceste comentarii în cotextul informaţiilor apărute în presă în ultima perioadă, care menţionau atingerea unor cotaţii maxime pentru ultimii trei ani.

De asemenea, oficialul băncii centrale a menţionat că leul s-a apreciat, în mod real, faţă de nivelurile din 2004 şi că în pofida eventualelor fluctuaţii din acest an, moneda naţională va continua să rămână apreciată faţă de cea europeană, comparativ cu valorile din urmă cu patru ani.

Guvernatorul BNR a reamintit că aprecierea puternică a monedei naţionale din prima jumătate din 2007 şi turbulenţele de pe pieţele financiare internaţionale au fost cauzele care au stat la baza deprecierii începută în toamna anului trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici