Isărescu: Putem avea în acest an o creştere economică de 8-9%

Creşterea economică se poate situa în 2008 la 8-9%, iar inflaţia de la sfârşitul anului la 6-7%, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

15 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Putem avea în acest an o creştere economică de 8-9%

Isărescu: Putem avea în acest an o creştere economică de 8-9% (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem şanse ca la sfârşitul anului să avem o creştere economică între 8% şi 9% şi o inflaţie între 6% şi 7%", a afirmat Isărescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Anul trecut, creşterea economică a fost de 6%, iar în primul trimestru al acestui an s-a situat la 8,2%.

BNR a anunţat, luni, revizuirea în creştere a prognozelor pentru acest an şi pentru anul viitor.

Întrebat despre posibilitatea modificării ţintei de inflaţie, ca urmare a creşterilor de preţuri peste intervalul menţionat, în acest an, guvernatorul a arătat că acest lucru nu ar ajuta.

"Menţinerea ţintei arată că suntem angajaţi ferm. Nu este un joc de a ghici cât va fi rata inflaţiei la sfârşitul anului. Este vorba de un angajament, de a merge în jos cu rata inflaţiei", a mai spus oficialul băncii centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici