Video Isărescu: România are fonduri suficiente

România are fonduri suficiente pentru finanţarea proiectelor de infrastructură, iar ritmul lent de finalizare nu necesită deficite bugetare înalte, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

15 afișări

"Nu cred că trebuie să discutăm de deficite bugetare mari, când noi nu reuşim în ultimii şapte ani să terminăm proiecte de infrastructură majore, unele anunţate încă din 2000. Mai degrabă să vorbim de proiecte de un management performant, de o birocraţie accesibilă şi o corupţie sub un nivel minimal", a afirmat Isărescu, la seminarul "Drumul banilor europeni, de la idee la succes", organizat de agenţia MEDIAFAX şi BNR.

El a dat ca exemplu centura de ocolire a unor oraşe mari de pe direcţia Bucureşti - vestul ţării, proiecte elaborate în urmă cu mulţi ani, care ar fi adus economie de timp, energie şi chiar de spaţiu cultural.

"Nu poţi să dai drumul la mii de tiruri în centrele oraşelor istorice. Proiectul ringului de la Sibiu a fost aprobat prin memorandum, din câte îmi amintesc, şi abia de curând înţeleg că au început lucrările", a spus oficialul BNR.

Isărescu a explicat că până nu se rezolvă toate aceste probleme, precum şi cele legate de capacitatea de organizare, nu ar trebui să se vorbească de deficite bugetare mari.

"Avem fonduri din creşterea economică, inclusiv în 2008, care să ne asigure finanţarea proiectelor de infrastrucutură", a spus guvernatorul BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici