Isărescu: România trebuie să menţină calendarul pentru adoptarea euro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că România trebuie să respecte calendarul anunţat anterior pentru aderarea la zona euro, respectiv anul 2014.

157 afișări
Imaginea articolului Isărescu: România trebuie să menţină calendarul pentru adoptarea euro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (Imagine: Mediafax Foto)

Isărescu a declarat, joi, într-un discurs despre criza economică ţinut la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai", că programul de adoptare a monedei euro este cel mai bun ghid.

"România trebuie să îşi menţină calendarul anunţat anterior pentru adoptarea euro. Intrarea în 2012 în mecanismul ratelor de schimb pentru o zonă de constrângeri şi parcurgerea, ulterior, a celor doi ani obligatorii în interiorul mecanismului este condiţionată de nevoia ca până în 2012 să facem foarte multe reforme", a spus Isărescu.

Potrivit acestuia, obiectul adoptării euro "este un catalizator al politicilor coerente pentru viitor".

Miercuri, Isărescu a declarat că trecerea la moneda euro este "o chestiune de putinţă mai mult decât de voinţă", întrebându-se cum poate România să adere la zona euro dacă nu este în stare să termine o autostradă.

"Trecerea la moneda euro nu este doar o chestiune de voinţă, ci şi una de putinţă. Intri într-un club, dar înainte trebuie să respecţi regulile jocului. Bineînţeles că este bine să intrăm în acest club de protecţie, dar înainte de a vorbi de acest club de protecţie, trebuie să vedem dacă îndeplinim condiţiile", a spus Isărescu.

Totodată, premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul lucrează la o strategie care să accelereze procedurile de intrare a României în zona euro, înainte de anul 2014.

Citeşte şi:

Guvernul vrea intrarea României în zona euro înainte de 2014

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici