Isărescu: Se topesc zăpezile, băncile vor avea mai multă lichiditate şi va trebui să reducă dobânzile

Băncile vor avea mai multă lichiditate şi va trebui să reducă dobânzile, odată cu venirea primăverii şi topirea zăpezilor, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

227 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Se topesc zăpezile, băncile vor avea mai multă lichiditate şi va trebui să reducă dobânzile

Mugur Isărescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

"A venit primăvara, se topesc zăpezile, băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate va trebui să reducă dobânzile, că n-au încotro", a spus Isărescu la un seminar cu tema "Clusterele economice generatoare de locuri de muncă".

Declaraţia guvernatorului BNR sugerează că banca centrală va căuta să lase mai multă lichiditate în piaţa bancară, ceea ce se va realiza, cel mai probabil, printr-o reducere a rezervelor minime obligatorii în şedinţa de politică monetară din 29 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici