Islanda va despăgubi Olanda şi Marea Britanie cu cinci miliarde dolari în falimentul băncii Icesave

Islanda a ajuns la un acord cu Olanda şi Marea Britanie pentru a restitui fonduri de cinci miliarde de dolari celor două state, după ce acestea au despăgubit proprii cetăţeni deponenţi ai băncii islandeze Icesave la intrarea acesteia în faliment, a anunţat ministrul de Finanţe olandez.

46 afișări
Imaginea articolului Islanda va despăgubi Olanda şi Marea Britanie cu cinci miliarde dolari în falimentul băncii Icesave

Islanda va despăgubi Olanda şi Marea Britanie cu cinci miliarde dolari în falimentul băncii Icesave

Islanda va plăti o dobândă fixă de 3% pentru banii pe care îi datorează Olandei şi de 3,3% în cazul Marii Britanii, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de Reuters.

Marea Britanie şi Olanda au plătit despăgubiri deponenţilor britanici şi olandezi ai Icesave, după ce banca a intrat în faliment în ocotombrie 2008.

Islandezii au respins, în martie, prin referendum, un acord între cele trei părţi care prevedea o dobândă de 5,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici