Jérôme Olive îl va înlocui pe François Fourmount la conducerea Dacia

Jérôme Olive a fost numit, joi, în AGA, membru în Consiliul de Administraţie al Dacia, urmând ca de la 1 ianuarie să ocupe poziţia de director general al companiei, în locul lui François Fourmount.

21 afișări
Imaginea articolului Jérôme Olive îl va înlocui pe François Fourmount la conducerea Dacia

Jérôme Olive îl va înlocui pe François Fourmount la conducerea Dacia (Imagine: businessmagazin.ro)

Grupul Renault deţine 99,4% din acţiunile Automobile Dacia.

Născut pe 8 decembrie 1957, Jérôme Olive a obţinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte şi Meserii din Franţa (ICAM) în anul 1980.

Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville.

În 1985 a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie.

În 1996, în calitate de şef al Departamentului de Caroserie, s-a ocupat de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, devine director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004.

François Fourmount a devenit în 1999 director general al Auto Châssis International şi preşedinte director general al SNT (Société Nouvelle de Transmissions), iar în iulie 2003 a fost numit director general al Dacia. De la 1 ianuarie 2010, Fourmont se va pensiona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici