JLR are nevoie de o majorare de capital de un miliard dolari de la Tata Motors

Constructorul auto Jaguar Land Rover (JLR), mărci preluate în acest an de grupul indian Tata Motors de la Ford, ar putea necesita finanţare de urgenţă de cel puţin un miliard de dolari din partea acţionarului majoritar pentru a supravieţui crizei, potrivit presei indiene.

17 afișări
Imaginea articolului JLR are nevoie de o majorare de capital de un miliard dolari de la Tata Motors

JLR are nevoie de o majorare de capital de un miliard dolari de la Tata Motors (Imagine: Mediafax Foto)

Tata Sons, holdingul care deţine participaţiile majoritare la toate firmele din grup, şi societatea de servicii financiare Tata Capital ar putea finanţa ajutorul de urgenţă pentru Jaguar Land Rover, prin majorări de capital, potrivit publicaţiei indiene Economic Times.

"Vom face tot ce ne stă în putere pentru a asigura resurse operaţiunilor noastre", a declarat un purtător de cuvânt al Tata Motors, citat de ziar.

Tata Motors a plătit, în acest an, 2,3 miliarde de dolari către Ford pentru achiziţia companiei Jaguar Land Rover, care asamblează mărcile respective de autovehicule.

Ulterior, vânzările pe pieţele auto din întreaga lume şi-au început declinul accelerat, din cauza crizei financiare şi recesiuni care a urmat în marile economii.

Luni, Financial Times a scris că grupul Tata Motors este pregătit să injecteze "zeci de milioane de lire sterline" la Jaguar Land Rover, pentru a preveni o criză de fluxuri de numerar.

Guvernul britanic ar putea acorda un credit direct de 500 milioane de lire sterline (peste 740 milioane de dolari) către Jaguar Land Rover, pentru a asigura securitatea celor 15.000 de locuri de muncă menţinute de companie în Marea Britanie, scria, la finele săptămânii trecute, publicaţia The Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici