JPMorgan Chase va majora salariile, însă va limita bonusurile pentru peste 12.000 de angajaţi

Banca americană JPMorgan Chase va majora salariile, dar va limita bonusurile pentru peste 12.000 de angajaţi, semn că grupurile financiare încearcă să tempereze furia publicului legată de primele excesive ale bancherilor, evitând, totodată, migraţia angajaţilor, potrivit Financial Times.

80 afișări
Imaginea articolului JPMorgan Chase va majora salariile, însă va limita bonusurile pentru peste 12.000 de angajaţi

JPMorgan Chase va majora salariile, însă va limita bonusurile pentru peste 12.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca va majora salariile angajaţilor în cazul cărora bonusurile au o pondere de 25-50% în plata totală. Majorarea salariilor va fi însoţită de reducerea bonusurilor, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Măsura, similară celor adoptate de alte bănci mari precum Morgan Stanley, Citigroup şi UBS, evidenţiază sistemul de compensaţii pe care instituţiile de credit îl adoptă în condiţii post-criză.

Grupurile financiare au fost nevoite să răspundă presiunilor politice de a reforma sistemele de remunerare, în care se acordă compensaţii substanţiale la asumarea unor riscuri mari. Presiunile politice au determinat bancherii, nemulţumiţi de banii primiţi, să renunţe la posturi într-o perioadă caracterizată de nesiguranţă.

"Vrem ca bancherii să înţeleagă că bonusurile nu mai primează", a afirmat un director de pe Wall Street. El a explicat că bonusurile reprezentau peste trei sferturi din cecurile de mai multe milioane de dolari încasate de bancheri.

Unii angajaţi ai băncilor au criticat trendul de majorare a salariilor, în dauna bonusurilor, considerând că măsura este destinată impresionării publicului şi autorităţilor, slăbind, totodată, legătura dintre plată şi performanţă.

JPMorgan Chase, încurajată de rezultatele financiare trimestriale solide, a alocat 14,5 miliarde dolari pentru compensaţiile aferente primelor şase luni, sumă cu 22% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici