Kremlinul, anunţ important despre livrarea gazelor în Europa

După ce a întrerupt gazul în anumite ţări, precum Polonia, Bulgaria, Finlanda, Ţările de Jos şi Danemarca, Rusia nu are de gând să facă acelaşi lucru şi în alte ţări de pe continent.

17419 afișări
Imaginea articolului Kremlinul, anunţ important despre livrarea gazelor în Europa

Kremlinul, anunţ important despre livrarea gazelor în Europa

„Guvernul rus nu are deocamdată planuri de a bloca livrările de gaz către alte ţări europene”, declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care, într-o referire la plata proviziilor, a adăugat: „Sistemul funcţionează, sistemul a fost adaptat, iar cei care primesc gazul lucrează deja pe baza noul sistem”.

În ultimele săptămâni, preşedintele rus Vladimir Putin ordonase plata proviziilor în ruble: şmecheria găsită de companiile europene, pentru a nu încălca sancţiunile, era deschiderea unui cont în euro la Gazprombank, pentru a proceda la plăţi către instituţia rusă, care apoi transformă automat euro în ruble.

Polonia, Bulgaria, Finlanda, Ţările de Jos şi Danemarca au refuzat să se alăture schemei, ceea ce a dus la suspendarea furnizării de gaze.

De pe front, Rusia anunţă noi victorii. „Rusia va controla în curând regiunile Doneţk şi Lugansk”, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, vorbind la BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici