Lazurca propune crearea unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii, cu sprijinul BERD

Marius Lazurca a avansat, marţi, la audierile pentru funcţia de ambasador, ideea creării unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii, în care investitor important să fie Banca Europeană de Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD).

28 afișări
Imaginea articolului Lazurca propune crearea unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii, cu sprijinul BERD

Lazurca propune crearea unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii, cu sprijinul BERD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aş avansa o ipoteză mai curajoasă pe care o supun atenţiei dumneavoastră critice, aceea a unei bănci româno-moldoveneşti de investiţii, a unei bănci în care investitor important să fie şi Banca Europeană de Reconstrucţii şi Dezvoltare, de pildă", a propus Lazurca.

El a apreciat că această idee "trebuie analizată şi cântărită de specialişti în domeniul financiar-bancar".

"Ceea ce am crezut util să fac când am avansat această propunere a fost să găsesc un instrument care să stimuleze, să garanteze investiţiile reciproce în cele două ţări, pentru a face ca prezenţa economică moldovenească în România să fie importantă şi pentru a face din România un actor economic important în R. Moldova. Contactele economice angajează profund două ţări. Cred că dialogul economic, raporturile comerciale pe care antreprenorii le stabilesc sunt o cale de angajament profund între cele două state", a comentat diplomatul.

El a deplâns faptul că "România ocupă, din păcate, doar locul 9 între investitorii din R. Moldova".

"Este un loc care nu ne face neapăprat onoare, dar care ne încurajează să gândim lucrurile în perspectiva readucerii în actualitate a unui fond de garantare şi stimulare a investiţiilor româneşti în R. Moldova", a adăugat el.

Diplomatul Marius Lazurca a fost avizat, marţi, de comisiile parlamentare de politică externă, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", pentru postul de ambasador în Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici