Marius Lazurca, avizat de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador la Chişinău

Diplomatul Marius Lazurca a fost avizat, marţi, de comisiile parlamentare de politică externă, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", pentru postul de ambasador în Republica Moldova.

38 afișări
Imaginea articolului Marius Lazurca, avizat de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador la Chişinău

Marius Lazurca, avizat de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador la Chişinău (Imagine: www.bivogni.com)

Comisiile de politică externă ale Senatului şi Camerei Depurtaţilor l-au audiat, marţi, pe Marius Lazurca, propus pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova.

Marius Lazurca a vorbit, la audierile din comisii, despre consolidarea relaţiei româno-moldovene, menţionând printre altele "stimularea creării unui spaţiu mediatic comun", precum şi înfiinţarea unui institut Mihai Eminescu la Chişinău.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, în 22 ianuarie, că autorităţile române l-au propus pe diplomatul Marius Lazurca pentru postul de ambasador la Chişinău.

În aceeaşi zi, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi-a dat agrementul pentru Marius Lazurca, propus pentru postul de ambasador al României.

Marius Lazurca este născut în anul 1971, la Timişoara, este căsătorit şi are cinci copii. El este în prezent ambasadorul României la Sfântul Scaun, un post pe care în trecut l-a ocupat şi actualul ministru de Externe. Lazurca are un doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbona, în timp ce Baconschi are un doctorat în antropologie religioasă şi istorie comparată a religiilor la aceeaşi Universitate.

Postul de ambasador al României în Republica Moldova este vacant din aprilie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici