Leul atinge un nou minim istoric în raport cu euro. BNR stabileşte un curs de 4,7669 lei/euro

Leul s-a depreciat joi cu 0,34 bani, respectiv cu 0,07% faţă de euro, ajungând la un nou minim istoric în raport cu moneda unică europeană. Cursul anunţat joi de Banca Naţională a României este de 4.7669 lei pentru un euro.

847 afișări
Imaginea articolului Leul atinge un nou minim istoric în raport cu euro. BNR stabileşte un curs de 4,7669 lei/euro

Leul atinge un nou minim istoric în raport cu euro. BNR stabileşte un curs de 4,7669 lei/euro

Minimul anterior, de 4.7648 a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva saptamani dupa adoptarea OUG 114/2018.

Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie. Scăderea este de circa 5 bani pe perioada analizată.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea recent, în 6 noiembrie, că fluctuaţia leului, între 4,72 şi 4,76 unităţi pe euro este minoră în comparaţie cu evoluţiile forintului în Ungaria sau ale zlotului în Polonia, care au înregistrat variaţii mult mai mari.

Analiştii de la BT Capital Partners notează într-un raport adresat investitorilor datat 29 octombrie că dacă presiunea asupra leului se menţine, cu un curs situate peste 4,735, şi se ajunge ulterior la pragul de 4,77, am putea asista la continuarea deprecierii monedei naţionale până la 4,8 lei pentru un euro pe termen scurt/mediu.

Taguri:
leu,
scădere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici