Liderii UE au dat joi aprobarea finală pentru intrarea Estoniei în zona euro

Liderii Uniunii Europene (UE) au dat joi ultima aprobare pentru aderarea Estoniei la zona euro la începutul anului 2011, statul baltic urmând să devină al 17-lea membru al uniunii monetare, a afirmat un diplomat apropiat discuţiilor.

25 afișări
Imaginea articolului Liderii UE au dat joi aprobarea finală pentru intrarea Estoniei în zona euro

Liderii UE au dat joi aprobarea finală pentru intrarea Estoniei în zona euro (Imagine: Thomas_Dan/Mediafax Foto)

"Estonia a fost rezolvată", a spus el.

Decizia era considerată o formalitate după ce miniştrii de Finanţe din UE au aprobat candidatura Estoniei la moneda unică, în pofida tensiunilor de pe piaţa europeană a datoriilor suverane.

Analiştii se aşteaptă ca zona euro să nu mai accepte noi membri în următorii patru ani, întrucât restul candidaţilor, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, România şi Polonia, nu îndeplinesc criteriile pentru aderare la uniunea monetară, din cauza deficitelor bugetare mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici