Liderii UE exclud noi ajutoare pentru economie

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene (UE), reuniţi pentru un summit la Bruxelles, au exclus noi programe de sprijin, întrucât consideră că primele semne ale unei "recuperări sustenabile a economiei" sunt evidente, transmite Bloomberg.

15 afișări
Imaginea articolului Liderii UE exclud noi ajutoare pentru economie

Liderii UE exclud noi ajutoare pentru economie (Imagine: Mediafax Foto)

"Noi programe bugetare de stimulare a economiei nu sunt justificate, iar atenţia ar trebui să treacă spre consolidare", se arată în proiectul declaraţiei finale.

Statele UE vor susţine economia cu fonduri totalizând 5% din Produsul Intern Brut în 2009 şi 2010, pentru a sprijini recuperarea după contracţia de 4% estimată pentru anul acesta.

Proiectul de declaraţie finală vizează şi înăsprirea regulilor de supraveghere a sectorului bancar, prin înfiinţarea, în 2010, a trei autorităţi de supraveghere pan-europene, care să se asigure că statele membre adoptă noi reguli de reglementare, precum şi un Consiliu European de Risc Sistemic, care să monitorizeze riscurile privind stabilitatea economică.

Documentul va fi supus vineri aprobării finale a şefilor de state şi guverne din UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici